Haberler

YEMEK SEKTÖRÜ’NDE DENETİMİN ÖNEMİ

Şubat 2013


YEMEK SEKTÖRÜ’NDE DENETİMİN ÖNEMİ

1-Bize şu anki görevinizden bahsedebilir misiniz?

Orange Catering de 2005 yılından beri Genel Müdür Yardımcısı ve şirket hissedarıyım.

2-Kişisel olarak kendi iş hayatınızla ilgili bugüne kadarki kariyerinizi ve bundan sonraki hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

İşletme mezunuyum. Orange Catering de Genel Müdür Yardımcısı ve kurucu ortak olarak görev yapmaktayım. Kurduğumuz tecrübeli ve eğitimli ekiple Orange Catering’i sektörde sayılı firmalar arasına girmesi öncelikli hedefimizdir.

3-Orange Catering sektörde nerede? Nasıl bir gelecek öngörüyor ve bu gelecekte kendisi nerede yer alacak ?

Kaliteli hizmet veren Catering firmaları arasında yer almaktayız. Hiçbir zaman kaliteden ödün vermeden sektörde sayılı catering firmaları arasına girmek ve marka olmak. Outside cateringde de hizmet ağımızı genişletmek bu yönümüzle de değerli müşterilerimize hizmet vermek hedeflerimiz arasındadır. Müşterilerimizin, iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın ortak faydası için sürekli ve en verimli şekilde üstün hizmet sunmaya devam etmek.

4-Orange Catering olarak değişen hizmet yapınız ile genişleyen kurumsal ve bireysel hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz ?

Müşteri ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği, işimizin ilk önceliğidir. İşimizin çevreye olan etkilerini tecrübenin getirdiği bilinçle sorumlu bir farkındalık ile yönetiriz. Outside cateringde de hizmet ağımızı genişletmek bu yönümüzle de değerli müşterilerimize hizmet vermek hedeflerimiz arasındadır.

 

5-Aktif promosyon, kampanya ve aktiviteleriniz nelerdir?

Müşterilerimize belirli periyotlarda sürpriz ikramlar sunmak, özel günlerde talepleri doğrultusunda organizasyonlar tertip etmek güncel aktivitelerimiz arasındadır.

6-Ülkemizin, bulunduğunuz sektörün bugünü ve geleceği hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyiz?

Her sektörde olduğu gibi yemek sektöründe de merdiven altı olarak tabir ettiğimiz düşük kaliteli hammadde kullanan işçisinin SSK primlerini ödemeyen üretim izni olmayan firmalar bulunmaktadır. Bu firmalardan alınan yemek hizmeti tüketici sağlığını tehdit etmektedir. Yalnızca yemek maliyetini düşünen firmalar bu tür merdiven altı tesislerden hizmet alabilmektedirler. Böyle olunca da sektörün gelişmesinin önüne engel çekilmiş olmaktadır. Bilindiği gibi devletin gıda üreten işyerlerine denetimi yeterli değildir. Yemek sektöründe genelde hizmet alan firmalar devletin denetiminden bile daha etkili denetim yapmaktadırlar çünkü kalitesiz ve hijyenik anlamda yetersiz olan yemekten tüketildiğinde zehirlenmelerden dolayı sanayi tesislerinde çok ciddi işgücü kayıpları meydana gelebilmektedir. Bundan dolayı hizmet alan firmalar üzerinde denetimlerini sıkılaştırmışlardır. Tüketicinin bilinçlenmesi bizleri mutlu etmekte ve rekabet gücümüzü arttırmaktadır.

7-Şirket çalışanlarınız ve müşterileriniz için aktiviteleriniz mevcut mu?

Özel günlerde ikram ve organizasyonlarımız mevcuttur. Şirket çalışanlarımızla bazı dönemlerde kokteyl, piknik, partiler vs. organizasyonlar yapmaktayız.

Nalan ZERMAN

Orange Catering

Genel Müdür Yardımcısı