Logo
E-Bülten Kayıt

Haberler

nokta

SiZLER iÇiN TATTIK: TOK BBQ

Mayıs 2019


SiZLER iÇiN TATTIK: TOK BBQ

Türkiye’de de yavaş yavaş hakkıyla tütsülenmiş etler yapılmaya başlandı artık. Bunun ilk gerçek temsilcilerinden birinin İzmir’de TOK BBQ olduğunu söyleyebilirim. Karşıyaka’da küçücük bir restoranları var. Dışarıda da birkaç masaları var. Etin pişirilmesi 8 - 9 saat gibi süreler aldığı için yapması o kadar kolay değil. Küçük bir yerlerinin olmasının bu sebepten olduğunu düşünüyorum fakat yakın zamanda İstanbul Caddebostan’a da açtılar. Aslında ilk orada tatmaya gittim ama et kalmamıştı. Aslında Cumartesi günü caddenin en cıvıl cıvıl olduğu gündüz saatlerinde et kalmamasına biraz şaşırdım ama uzun süren pişirme süreçlerini ve yeni açılmış olmalarını göz önünde bulundurduğumda biraz kabul edilebilir diyebilirim. Sonuç olarak ilk İzmir’deki yerlerinde denedim etlerini. Karışık bütün etlerinin olduğu bir tabakları var. Dana kaburgası da döşü de yumuşak ve iyi tütsülenmişti. Çok fazla seçenek yok. Olmaması da ideal bence. Az ve öz yapıp daha konsantre ilerliyorlar. Şeflerinin bu işe gönül verdiği belli. Adeta neden bu ülkede hakkıyla tütsülenmiş bir et yapılmıyor demiş ve burayı açmış. Sosyal medya hesaplarından da pişirme süreçlerinin ne kadar zahmetli olduğunu sık sık gösteriyorlar. Bu, toplumun yedikleri yiyeceklerin bazılarının aslında o kadar kolay hazırlanmadığını bilmeleri konusunda bilinçlenmeleri açısından doğru bir hareket bence. Hem gerçek barbekünün ne olduğunu da öğreniyorlar. Bu tarz birkaç BBQ atılımı daha gördüm ama henüz tatma şansı bulamadım. Şimdilik en başarılıları TOK. Bu tarz atılımların daha fazla olması dileğiyle.