Logo
E-Bülten Kayıt

Haberler

nokta

SiZLER iÇiN TATTIK: DUTLU KAHVE

Nisan 2019


SiZLER iÇiN TATTIK: DUTLU KAHVE

Bu hafta sonu Alaçatı Ot Festivali’ne gitme şansı buldum. Çok kalabalık olduğunu defalarca duymuştum. Gerçekten de öyleydi fakat sürekli yağan yağmur festivale olan ilgiyi biraz olsun azaltmıştı neyse ki. Alaçatı’nın girişinde gerçekleşen bu festivalde Ege otlarıyla hazırlanmış birçok farklı lezzet bulunmaktaydı. Tabii ben bu lezzetlere yönelmektense iyi olduğundan emin olduğum restoranlara yöneldim daha çok. Bunlardan biri de Dutlu Kahve’ydi. Birçok meze tatma şansı bulduğum Dutlu Kahve’de beğenmediğim bir meze olmadı diyebilirim. Özellikle Çerkez tavuğuna yoğurt ile kattıkları yorum çok başarılıydı. Humusun üstündeki ince kesilmiş badem parçaları da çok yakışmıştı. Kısacası hangi mezeleri beğeniyorsanız onları sipariş edebilirsiniz. Hepsini beğeneceğinizden eminim. Tabii bizde meze yemekten, çok ara sıcaklık ve ana yemeklik yer kalmadı. Ara sıcaklardan yaprak ciğer tatma imkanımız oldu ve beğendik. Ana yemeklerden sac tavayı söyledik ama Karacabey’deki sac tavaları denemiş biri olarak çok etkilendiğimi söyleyemeyeceğim. Dutlu Kahve’de tadılması gereken; bolca meze ve birkaç ara sıcak bence. Menüde olan beytiyi tadamamak biraz içimde kaldı ama o da bir dahaki sefere artık. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla merhaba dediğimiz Alaçatı’yı Dutlu Kahve gibi birçok farklı güzel lezzet noktası için tavsiye ederim. Başka yerler için de benimle iletişime geçebilirsiniz.