Logo
E-Bülten Kayıt

Haberler

nokta

SİZLER İÇİN TATTIK: BARA LA AFRİKA

Mart 2019


SİZLER İÇİN TATTIK: BARA LA AFRİKA

Daha önce hiç Afrika mutfağını tatma şansım olmadı. Bildiğim kadarıyla da İstanbul’ da pek Afrika seçeneği bugüne kadar karşımıza çıkmadı. Bu sebeple Bara La Afrika’ nın yemeklerini genele göre yorumlayacağım. Restoranın sahibinin eşi Afrika’ nın Eritre ülkesinden. Bu sebeple oraya özgü yemekler yapıyorlar. Aynı zamanda hanımefendinin annesinin de menüde dokunuşları var. Başlangıçlardan en çok aklımda kızarmış keçi peyniri kaldı diyebilirim. Keçi peyniri özen gösterilmediğinde çok mayhoş bir tada sahip olabiliyor fakat bunun ekşiliği ve tuzu yerindeydi. Genel olarak acıyı sevdiklerini söyleyebilirim. Hem etle, hem de tavukla yaptıkları güveçlerini çok beğendim. Acı sevmeyenler acısının biraz az olmasını rica edebilirler. Güveçler, yanlarında Etiyopya ekmeği dedikleri krebimsi, ekşi bir ekmekle geliyor. Aslında direk kalın ama yumuşacık bir krepmiş gibi düşünebilirsiniz. Acı güveç etleriyle çok yakışıyor. Bir de kuzu kaburgalarını çok beğendim. Bizim klasik kuzu kaburgalarımızın Afrika baharatlarıyla sezone edilmiş halini düşünebilirsiniz. Dekorasyon, ambiyans ve ilgi bakımından da beğendiğim bir yer oldu. Sahibi restoranın başındaydı ve hikayelerini bize bizzat kendisi anlattı. Şık ve alışılmışın dışında bir yemek istiyorsanız Bara La Afrika’ yı tavsiye ederim. Afiyet olsun :)

Rezervasyon: 0 (212) 249 39 93
www.baralaafrika.com