Logo
E-Bülten Kayıt

Haberler

nokta

Şubat

2020

SiZLER iÇiN TATTIK: VOLKAN ŞiŞÇi KADiR’iN YERi

SiZLER iÇiN TATTIK: VOLKAN ŞiŞÇi KADiR’iN YERi

Şehir dışı ziyaretlerimizi hep sevmişimdir. Hem farklı coğrafyalardan farklı insanlar tanımak, hem de o coğrafyanın özelliklerini görmek çok keyifli. Bunların başında da gastronomi geliyor benim için. INTERLINK olarak büyük markalara hizmet verdiğimiz için genelde büyük şehirleri ziyaret ediyoruz. B ...
Devamını Oku

Ocak

2020

SİZLER İÇİN TATTIK: SUSHI NAKAZAWA

SİZLER İÇİN TATTIK: SUSHI NAKAZAWA

Bu ay ki yazımda yurtdışından bir yer yazmak istedim. Asya’ da ki sushi kültürüyle Dünya’ nın geri kalanındaki sushi kültürü gerçekten çok farklı. En büyük fark, Japonya’ da neredeyse sadece nigiri dediğimiz üstü balık, altı pilav olan sushilerin, Batı ülkelerinde ise en çok roll dediğimiz içi balık ...
Devamını Oku

Aralık

2019

SİZLER İÇİN TATTIK: SERAF RESTAURANT

SİZLER İÇİN TATTIK: SERAF RESTAURANT

Seraf, Bağcılar’ da birkaç katlı bir binası olan, Mardin ve çevresinin lezzetlerini misafirlerine sunan bir restoran. Birçok başlangıç ve ara sıcakları bulunmakta fakat zaten bir yöresel yemek sipariş ettiğinizde bu başlangıçların bence olmazsa olmazları önden tatmanız için geliyor. Bu başlangıçlard ...
Devamını Oku

Kasım

2019

SİZLER İÇİN TATTIK: Sunday

SİZLER İÇİN TATTIK: Sunday

Bu ay ki "Sizler İçin Tattık" yazımı yazmadan önce aklıma şu soru geldi. Ülkemizde kahveci furyası alıp başını bu kadar gitmişken, neden hiçbir kahveciden bahsetmedim. Bu soru yerinde gelmiş olacak ki, bu ay size İstanbul' daki favori kahvecim Sunday' den bahsedeceğim. Açıkçası çevremdeki insanlara ...
Devamını Oku

Ekim

2019

SİZLER İÇİN TATTIK: TARİHİ KENT MARDİN SOFRASI

SİZLER İÇİN TATTIK: TARİHİ KENT MARDİN SOFRASI

Burası Bakırköy’ de salaş bir aile işletmesi. Anne ve kızları 7 yıldır Mardin lezzetlerini müşterileriyle birebir ilgilenerek sunuyorlar. En iddialı oldukları yemekleri ise Kaburga Dolması. Özellikle İstanbul’ da çok yerde bulunmadığı için de bu yemek ön plana çıkıyor. Normalde kalabalık gruplar hal ...
Devamını Oku

Eylül

2019

SiZLER iÇiN TATTIK: HiSAR BALIK PiŞiRiCiSi

SiZLER iÇiN TATTIK: HiSAR BALIK PiŞiRiCiSi

İzmir’deki iş ortaklarımızla benim ilgilenmemden dolayı genelde her ay İzmir’e bir ziyaretim oluyor. Her gidişimde de oraların değişik ve kıymetli lezzetlerini tatmaya çalışıyorum. Bu ay uğradığım restoranlardan biri Hisar Balık Pişiricisi’ ydi. Burayı Vedat Milör’ün ve ekibinin önerilerinin bulundu ...
Devamını Oku

Temmuz

2019

SiZLER iÇiN TATTIK: BAHAR PiDE VE SAC KAVURMA

SiZLER iÇiN TATTIK: BAHAR PiDE VE SAC KAVURMA

SiZLER iÇiN TATTIK: BAHAR PiDE VE SAC KAVURMA Eskişehir’de olan Bahar Pide Sac Kavurma bugüne kadar “Sizler İçin Tattık” köşemizde yayınladığımız yerlerden en salaşı olabilir. Son derece küçük bir yer. Biz 5 kişi gittiğimiz için dışarı, kaldırıma masa koydular. Sahipleri ve işletmecileri tatlı b ...
Devamını Oku

Haziran

2019

TOKALAK BAFRA PiDE SALONU

TOKALAK BAFRA PiDE SALONU

   Bakırköy’ün ara sokaklarında son derece salaş bir pideci burası. Menüsünde birkaç seçenek olmasına karşın en çok tüketilen pidelerden biri olan kavurmalı pide bulunmuyor. Bu pideciyi önerme sebeplerimden ilki hamuru oldu. Gerçekten sadece hamurunu bile yeseniz lezzetli geliyor. Buna karşın hiç de ...
Devamını Oku

Mayıs

2019

SiZLER iÇiN TATTIK: TOK BBQ

SiZLER iÇiN TATTIK: TOK BBQ

Türkiye’de de yavaş yavaş hakkıyla tütsülenmiş etler yapılmaya başlandı artık. Bunun ilk gerçek temsilcilerinden birinin İzmir’de TOK BBQ olduğunu söyleyebilirim. Karşıyaka’da küçücük bir restoranları var. Dışarıda da birkaç masaları var. Etin pişirilmesi 8 - 9 saat gibi süreler aldığı için yapması ...
Devamını Oku

Nisan

2019

SiZLER iÇiN TATTIK: DUTLU KAHVE

SiZLER iÇiN TATTIK: DUTLU KAHVE

Bu hafta sonu Alaçatı Ot Festivali’ne gitme şansı buldum. Çok kalabalık olduğunu defalarca duymuştum. Gerçekten de öyleydi fakat sürekli yağan yağmur festivale olan ilgiyi biraz olsun azaltmıştı neyse ki. Alaçatı’nın girişinde gerçekleşen bu festivalde Ege otlarıyla hazırlanmış birçok farklı lezzet ...
Devamını Oku