Logo
E-Bülten Kayıt

Haberler

nokta

SiZLER iÇiN TATTIK: VOLKAN ŞiŞÇi KADiR’iN YERi

Şubat 2020


SiZLER iÇiN TATTIK: VOLKAN ŞiŞÇi KADiR’iN YERi

Şehir dışı ziyaretlerimizi hep sevmişimdir. Hem farklı coğrafyalardan farklı insanlar tanımak, hem de o coğrafyanın özelliklerini görmek çok keyifli. Bunların başında da gastronomi geliyor benim için. INTERLINK olarak büyük markalara hizmet verdiğimiz için genelde büyük şehirleri ziyaret ediyoruz. Bunlardan biri de bu ay gittiğim Antalya’ydı. En büyük şehirlerimizden olan Antalya’ da aslında birçok farklı lezzet tatmayı beklerdim. Bunun aksine gördüm ki Manavgat’ ın tahininin meşhur olmasının da etkisiyle meşhur yerlerin çoğu tahinli piyaz, şiş köfte ve kabak tatlısı yapmakta. Bunlarda çok başarılı yerler var tabii. Birkaç günlüğüne gidiyorsanız, en iyi yerlere gideceğim diye sürekli aynı şeyleri yemekten biraz bıkabilirsiniz. Günübirlik bir seyahatiniz olacaksa ilk önereceğim yerlerden biri Şişçi Kadir olur. Sanayinin içinde, salaş bir şişçi burası. Ilık tahinli piyazını sosu dahil silip süpürürsünüz. Özellikle başka yerlerde piyaz yemiş ve tahinli piyazı bilmeyenlerin çok beğeneceğini düşünüyorum. Ana yemek olarak hem kuzu şişini, hem de şiş köftesini öneririm. Yarım porsiyon yiyebilirsiniz. Kuzu şiş yumuşak ve lezzetli, köfte de hemen dağılıyor. Kısacası sınıfı geçiyorlar. Kapanışı da kabak tatlısıyla yapıyorum. Burada İstanbul’ dakilerden biraz farklı kabak tatlısı. Bulamaç şeklinde ve yumuşak. Üzerine tahin, ceviz ve kaymak konuyor. Son derece lezzetli. Zaten tahin gibi yörenin en yaygın ürünlerinden biri de kabak. Akşama kadar durmuyorlar. Toplantı aralarınızda çok yememek kaydıyla öğlen yemeklerinizde gitmenizi tavsiye ederim. Çok yememek için de birkaç kişi gidip paylaşmak en doğrusu. Başta bahsettiğim gibi Antalya’ da bu tarzda birçok iyi yer var. En iyisini bulayım derseniz biraz bayabilirsiniz. Benim tattıklarımdan şimdiye kadarki en iyi Şişçi Kadir’di. Afiyet olsun.